Dankzij uw steun geeft Alfa kansarme mensen een stem

Natuurlijk had de coronapandemie in 2021 invloed op het alfabetiseringsprogramma van Alfa. De centra sloten noodgedwongen een tijd hun deuren. De ontwikkeling van de volwassenen en kinderen stond even stil. Maar nu het programma weer op volle toeren draait, zijn de klassen weer vol. Sterker nog: er doen nu nog meer kinderen mee, met name jongens. Zij willen afrekenen met hun analfabetisme. Dankzij uw bijdrage kan Alfa hen een stem geven, in woord en geschrift!

Steeds meer leerlingen

Dankzij de steun van de Vrienden van Pater Peeters kon Alfa het afgelopen jaar maar liefst 1.021 jongeren lesgeven: 465 meisjes en 556 jongens. Deze kinderen leerden lezen, schrijven en rekenen. Ook andere schoolvakken kwamen aan bod.

Toegewijde leraren

Deze kinderen hebben speciale zorg nodig. Daarom vallen ze buiten het normale onderwijssysteem. 43 speciale leraren geven de kinderen het onderwijs en de aandacht die ze nodig hebben. Dankzij uw steun kon Alfa ook dit jaar het salaris van deze toegewijde leraren uitbetalen.
Alfa kan nu de ontwikkeling van de kinderen goed volgen en legt allerlei gegevens vast. Zo kan het onderwijsprogramma verder worden verbeterd.

Zien leren doet leren

Analfabetisme sluit een mens buiten. Maar de aanpak van Alfa werkt: de leerlingen tellen weer mee. En dat zijn er inmiddels al een paar duizend! Zij doen nu mee in de gemeenschap, kunnen meepraten, hun mening geven. Dat motiveert steeds meer volwassen en kinderen om ook aan de trainingen van Alfa mee te doen. Kinderen slagen zelfs voor het staatsexamen van de reguliere basisschool. Dat maakt hen een fantastisch voorbeeld voor de kinderen die op straat leven. Ook zij willen nu naar school.

Onmisbare steun

Alfa wil met haar onderwijsprogramma zoveel mogelijk volwassenen en kinderen verder helpen. Dat kan alleen dankzij uw steun. Alleen dan kunnen de leraren met de leerlingen aan het werk. Zodat ze sterker worden, klaar voor de toekomst. En daar zijn ze u zeer dankbaar voor!

[easy-social-share column="yes" columns="1"]