Een kweekvijver vol vis

Eet meer vis voor een betere gezondheid

In Nederland staan met enige regelmaat artikelen in de krant over hoe we gezonder kunnen leven en vooral kunnen eten. Er zit te veel suiker en zout in ons eten. Het goede advies luidt vaak: ga minder vlees eten en meer vis. In de provincies van VvPP proberen de zusters dat advies van meer vis eten ook door te geven.

Onder leiding van soeur Therese-Emerence Kaniyongo zijn haar buurtgenoten betrokken bij het aanleggen van visvijvers. Voor € 1.000,- zijn aaltjes (pootvissen) gekocht en voor €500,- visvoer. Inclusief ‘mensuren’, vijver, materialen, bewaking, kweek-lessen etc. heeft dit project, met oorspronkelijk een aanvraag van € 7.000,-, dit jaar € 4.000,- van ons gekregen.

Vissen voor een betere gezondheid

Het resultaat is een goede vangst. De verse vis werd meteen verkocht aan de dorpsvrouwen tegen een zeer betaalbare prijs. Het is het begin van vernieuwing voor een gezonde maaltijd uit de directe omgeving!! Kortom een duurzame verbetering voor de mensen van Ndyna, het dorp van het visvijver project.

Nu vol blijven houden soeur Therese en de dorpelingen. We komen uw project mogelijk bezoeken in 2016.

Vissen voor een betere gezondheid

Onze projecten in 2016

We houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen, de aanvragen en toekennen van gelden voor de projecten in de provincies Kasayi in DR Congo. Eind 2015 werden we verrast met zo’n 40 tal aanvragen voor financiële ondersteuning van projecten in 2016, in het totaal voor circa € 270.500,-. De stichting VvPP streeft ernaar een betrouwbare partner te zijn voor de projecten in Congo en probeert met uw hulp de komende 5 jaar steeds € 100.000,- beschikbaar te kunnen stellen.

Veel projectaanvragen liggen tussen de € 1.500,- tot € 15.000,-. Er zijn dus veel projecten om te beoordelen. Dit gebeurt aan de hand van de speerpunten die in ons beleidsplan zijn vastgesteld. Voor 2016 zijn 21 projecten goedgekeurd. Zes hiervan kunnen al meerdere jaren op onze steun rekenen. De overige 15 projecten zijn eenmalige projecten, bijvoorbeeld de aanschaf van naaimachines zoals u in de vorige nieuwsbrief heeft kunnen lezen.

Dit jaar ondersteunen we tien projecten voor kinderen/studenten, drie specifiek voor vrouwen, zes betreffen watervoorziening in ziekenhuizen, scholen en dorpen, alsook kwekerijen en de twee overige zijn voor onder andere juridische ondersteuning voor gevangenen.

Congolese bewoners

Dit jaar gaan twee bestuursleden naar Congo en bezoeken daar de Kasayi provincies om verhalen van vele mensen te horen, hun projecten te zien en te kijken of de gelden goed worden besteed. Wederzijdse ontmoetingen zijn heel belangrijk voor VvPP en haar mensen aldaar zo kunnen wij de relaties levendig en actueel te houden.

In de volgende nieuwsbrief zullen wij u berichten over deze reis. Blijft U ons steunen? Dan geven we ‘licht in de tunnel’ aan een groot aantal kinderen vrouwen en dorpelingen in de Kasayi’s.

Dank u wel.

Radia Diku Dietu

Mama Angelique en Radio Diku Dietu kent u u als twee van onze vaste projecten. Mama Angeligue geeft vele weeskinderen al jarenlang een warm thuis. Radio Diku Dietu zorgt via haar radiozender voor het informeren en voorlichting van de Congolese bewoners

[easy-social-share column="yes" columns="1"]