Goede resultaten in 2021

De kinderen van zuster Veronique kunnen toch naar school, dankzij u!

2021 was opnieuw een jaar met extra uitdagingen voor de mensen in Congo. Gelukkig konden zij ook nu weer rekenen op uw steun. Dat gaf hen én ons de kracht om door te gaan. Samen hielden we bestaande projecten draaiend en boden we hulp in acute situaties. Zo konden we bijvoorbeeld het klaslokaal van zuster Véronique opnieuw opbouwen na een aardverschuiving. Dankzij uw bijdrage kunnen haar leerlingen naar school blijven gaan.

Opbouw klaslokaal

Op verschillende plekken in Congo ontstaan door hevige stortbuien flinke aardverschuivingen. In Tubondo zag zuster Véronique een klaslokaal tijdens zo’n stortbui in een ravijn verdwijnen. Vrienden van Pater Peeters ondersteunde de school met materialen voor de bouw van dit lokaal. Het bleek zelfs voldoende om nog een extra lokaal te plaatsen. Directie, docenten én de kinderen zijn erg blij dat er dankzij u weer veilig les kan worden gegeven.

Goede resultaten in 2021

Het is mooi om te zien wat we dankzij uw steun hebben kunnen bereiken in het afgelopen jaar. Die resultaten delen we graag met u.

Saint Saveur

Saint Saveur biedt Saint jongeren met een gehoor- en/of spraakbeperking weer een toekomst met een beroepsopleiding tot timmerman. Met uw steun zijn de timmermaterialen en het gereedschap aangeschaft. Inmiddels is de opleiding gestart met tien jongeren.

Mpokolo wa Mouyo

Pater Ivo vangt in dit centrum in Kananga kinderen op en zorgt voor zoveel mogelijk familiehereniging. Veel kinderen zijn verlaten of hun ouders zitten in de gevangenis, ze waren kind-soldaat of hebben een beperking. In 2021 heeft het centrum 246 kinderen opgevangen. 176 huiszoekingen leidden tot succesvolle gezinshereniging. De families van 28 kinderen waren moeilijk te vinden, maar dankzij de vasthoudendheid van de medewerkers zijn deze kinderen toch thuisgebracht.

Onderwijsproject Alfa

In het bisdom Mbujimayi heeft Alfa inmiddels zes alfabetiseringscentra opgezet. Zij werken aan de geletterdheid van volwassenen en geven onderwijs aan kansarme en verlaten kinderen. Met uw steun kunnen nu de salarissen van 43 trainers worden betaald.

Mama Angélique

Mama Angélique zorgt als een moeder voor 65 kinderen in het weeshuis dat pater Karel van Laer in 1983 oprichtte. Op de school van het tehuis krijgen kinderen de juiste begeleiding en onderwijs. Het tehuis is gerenoveerd. Het raamwerk is vernieuwd, het dak kreeg nieuwe golfplaten, de fundering werd verstevigd en er is een nieuw plafond geplaatst.

De voorkant van het weeshuis van Mama Angélique in Congo

Radio Diku Dietu

Het onafhankelijke radiostation Diku Dietu (‘onze familie’) voorziet dagelijks zo’n 3 miljoen mensen in het gebied Kananga in Congo van objectieve informatie. Radio is soms het enige contact met de buitenwereld. Extra belangrijk in tijden van een pandemie. Om de zender in de lucht te kunnen houden, zijn er drie vaten met 270 liter diesel voor de generator geleverd. Ook konden dankzij uw bijdrage zeven journalisten en twee radiotechnici worden betaald.

Mooie resultaten die zonder uw steun niet mogelijk waren geweest. Daarvoor willen wij u hartelijk bedanken. Ook namens de mensen in Congo die uw steun en aandacht enorm waarderen!

[easy-social-share column="yes" columns="1"]